Cardano

Wat is Cardano? Cardano is een blockchain project dat zijn gebruikers een smart contract platform wil aanbieden, net zoals Ethereum en NEO. Het verschil met deze projecten is dat Cardano zich door middel van verschillende lagen op de blockchain beter schaalbaar kan maken en snellere transacties kan uitvoeren.

Cardano is opgericht door het blockchain bedrijf IOHK, van onder andere Charles Hoskinson. Hij is ook de mede-oprichter van Ethereum. Cardano is de blockchain en ADA is de munt die gebruikt wordt op deze blockchian.

 

ADA is een Proof of Stake coin, wat ze de naam Ouroboros hebben gegeven. Een persoon mag de nieuwe block genereren en deze persoon wordt willekeurig uitgekozen aan de hand van de hoeveelheid ADA die iemand bezit. Lees hier meer over wat Proof of Stake precies inhoudt. De maximale hoeveelheid ADA is 45 miljard en op dit moment circuleren er ongeveer 26 miljard ADA.

Cardano kopen in Nederland

Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke exchange van eigen bodem. Goedkoper dan Litebit en tevens gebruiksvriendelijker dan alle andere Nederlandse handelsplatformen. De fraudemaatregelen zijn iets overkill, maar in het totaalplaatje is dit geen onoverkomelijk ongemak. Zeker voor de beginnende handelaar kan ik Bitvavo absoluut aanraden.

BItvavo is vooral gebruiksvriendelijk voor de Nederlandse gebruiker. Ze ondersteunen de betalingsmogelijkheden zoals overboeking en iDeal. Daarnaast vind ik het persoonlijk een stuk beter dan bijvoorbeeld Litebit.eu. Ze hebben daarnaast ook nog eens een eigen wallet cryptocurrency.

Bron: https://bitvavo.com/nl/cardano