Ideaal voor gezinnen

Ameland

Voor families en gezinnen is Ameland erg leuk om naartoe te gaan, je kunt er van alles doen voor jong en oud. Schelpen zoeken op het strand, of een spelletje spelen in de automatenhal in Nes die er tot op vandaag nog staat. Maar ook pannenkoeken eten in een restaurant als je het zo mag noemen, kortom er zijn meer dan genoeg dingen te doen voor hele gezinnen om er een droomvakantie van te maken. In de loop der jaren is het allemaal eenvoudig gebleven, in tegenstelling tot andere eilanden. Juist daarom blijft het ook zo leuk om hier op vakantie te gaan.

Mooiste strand van de waddeneilanden

Het strand van Ameland is een van de mooiste stranden die de waddeneilanden kent, heerlijke plekken waar je tot rust kunt komen. Achter de stranden zijn er prachtige bossen waar je lekker kunt wandelen en fietsen, huur een fiets en fiets een van de vele routes die er op het eiland is. Maar ook wanneer je een liefhebber van  water bent kom je aan je trekken op het waddeneiland, je kunt er heerlijk kajakken, vliegeren, kite surfen of lekker tot rust komen tijdens het vissen.

Ameland

Wil je zeehonden zien?

Als je ooit al eens zeehonden hebt willen zien dan ben je in Ameland op de goede plaats, op het eiland zijn namelijk erg veel zeehonden te zien. Ga je mee met een tochtje op de Robbenboot dan zie je ze zeker, maar er zijn ook andere dingen te doen. Ben je een waaghals dan is het ook mogelijk om parachute te springen, je zult niet snel de sprong vergeten die je maakt boven Ameland. Een ritje op een paard is ook niet vreemd hier, het eiland is namelijk een echt paardeneiland. Overal op het eiland vind je stallen en ruiterpaden om een mooie tocht te maken per paard.