Wat is IT detachering?

IT detachering is het kunnen handelen met een hoge piek door dit op te lossen met (extra) IT-verzorging. Dit komt steeds vaker voor doordat de vraag naar IT en ICT simpelweg groter is dan het aanbod hiervan. Verder beschikken niet alle bedrijven over een vast persoon die veel van IT en ICT af weet. Hierbij gaat het om kennis en ervaring.

De vraag naar IT’ers en ICT’ers stijgt met de dag, de reden hiervan is eigenlijk best wel simpel en voor de hand liggend. Het komt door het digitale tijdperk waar we in leven. Het digitale tijdperk innoveert zich sneller dan men dat doet, over het algemeen. Natuurlijk weten er enorm veel mensen bijna alles over het gebied van ICT maar deze mensen kunnen echter niet alle bedrijven hiermee helpen. Het aantal kennis is echter ook beschikbaar maar vaak niet toepasbaar, dit komt door de studie die men vaak niet wil doen omdat het ze moeilijk lijkt. De studie IT en ICT is vaak ook niet makkelijk maar zeker wel waardevol. Doordat de vraag hoger is dan het aanbod wordt de kans op een baan automatisch groter.

Het inhuren van een professional

IT detachering is dus in een korte periode professionals inhuren om dingen op te lossen op het gebied waar men over het algemeen minder van af weet. Dit gebeurt tegenwoordig steeds vaker, mede door de achterstand van kennis en ervaring over IT of ICT.